Dalyvavo respublikinio anglų k. konkurso finale

Balandžio 12-13 d. Birštono gimnazijos Ib klasės mokinė Elija Aleknaitė dalyvavo respublikiniame anglų k. 9-10 klasių konkurso finale Palangoje. Konkurse varžėsi 80 dalyvių iš visos Lietuvos. Nors prizinės vietos nelaimėjo, Elija puikiai atstovavo gimnaziją, garsino Birštoną ir įgijo naujos patirties. Ji buvo apdovanota organizatorių įsteigtais prizais. Didžiuojamės!

Mokytoja Kristina Justinavičienė


 

SOS! Ieškau pavasario!

           Ačiū visiems padėjusiems surasti pavasarį.  Užfiksuoti 655 pavasario žingsniai, atkreipiant dėmesį į žiedus, pumpurus, paukščius, peizažus, vabzdžius ir kitus pavasario pranašus. Turime taškų netgi Šiaurės Amerikoje ir Afrikoje. Detaliau žemėlapį su nuotraukomis galite pasižiūrėti naudodamiesi nuoroda žemiau.

https://arcg.is/1mS0iO0  (atidaryti naudojant Map Viewer)

Taip pat pateikiu dešimtuką mokinių, daugiausiai prisidėjusių prie projekto įgyvendinimo. Kviečiu užeiti pas mane į 62 (geografijos) kabinetą.

Geografijos mokytoja Daiva Dabrišienė


 

Dalyvavo konkurse

04-10 d. įvyko dešimtasis „Sidabro vainikėlio” parodos – konkurso uždarymas. Jame dalyvavo 400 mokinių iš visos Lietuvos. Birštono gimnaziją atstovavo Tomas Grybauskas, kuris Dzūkijos apskrityje laimėjo trečiąją vietą. Jis buvo padaręs dvi skulptūras: „Angelas” ir „Mąstytojas”.

 


 

Konkursas „Saugūs kelyje”

           Balandžio 6 – oji yra saugaus eismo diena, tad minint šią dieną ir siekiant ugdyti mokinių saugų elgesį gatvėje, kelyje, šiandien Birštono gimnazijoje vyko Birštono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Mildos Mardosienės organizuotas 1-4 klasių mokinių konkursas „Saugūs kelyje”.

Skaityti daugiau>


 

Pirmos pagalbos mokymai Birštono gimnazijoje

       2024 m. kovo mėnesį Birštono gimnazijos 1-4 klasių mokiniai ruošėsi varžyboms – mokėsi pirmos pagalbos ir atnaujino jau turimas žinias. Mokiniai praktiškai mokėsi kaip:
• įvertinti, ar žmogus sąmoningas, kvėpuoja;
• iškviesti pagalbą;
• padėti springstančiam žmogui;
• tinkamai atlikti krūtinės ląstos paspaudimus ir įpūtimus;
• suteikti pagalbą įgėlimo, įkandimo, nubrozdinimo ar kraujavimo atvejais.
Tikimės, jog šių žinių realybėje panaudoti neprireiks, tačiau jeigu reikėtų, drąsiai patikėtume tai daryti ir 1-4 kl. moksleiviams. Džiaugiamės mokinių aktyvumu, mokytojų ir padėjėjų įsitraukimu į veiklas.
Buvo pravesta 10 užsiėmimų, dalyvavo 203 mokiniai.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė I. Mieliauskaitė


Interaktyvūs iMO-LEARN kubai

          2024 m. vasario ir kovo mėnesiais kartu su fizinio ugdymo mokytoja Evelina Tamošiūniene Birštono gimnazijos 1-4 kl. ir 5B kl. ugdytiniams organizavome veiklas su interaktyviais kubais.
         Kubų plokštumos yra nevienodos – viena iš jų yra įgaubta, kita išgaubta, 2 tiesios ir 2 nuožulnios – dėl to ir galima atlikti daug ir įvairių veiklų. Šį kartą kubus naudojome fizinio aktyvumo pamokose kaip papildomą judėjimo ir nestandartinių užduočių priemonę.
        Priemonę taikėme norėdamos paskatinti mokinius dirbti komandose ir naudojant judesį daug labiau įsitraukti į veiklas, nes taip jie labiau bendradarbiauja tarpusavyje ir turi galimybę išbandyti savo jėgas nestandartinėse veiklose. Galima džiaugtis vaikų aktyvumu ir mokytojos Evelinos įsitraukimu bendroje veikloje.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė I. Mieliauskaitė


2024 metų II turo rajonų / miestų geografijos olimpiada ir Nacionalinis mokinių Č. Kudabos geografijos konkursas

         Š. m. kovo 12 d. Birštono gimnazijoje vyko I-IV klasių savivaldybių etapo geografijos olimpiada „Kalnai – Žemės puošmena”. Daugiausia taškų surinko:

I vieta Giedrius Žitkus Ib kl.
II vieta Kristina Dabrišiūtė IVb kl.
III vieta Vytė Vaitkevičiūtė IIb kl.

            Kovo 23 d. vykome į VU Geomokslų institutą, kur vyko Nacionalinis mokinių Č. Kudabos geografijos konkursas. Jame dalyvavo apie 800 Lietuvos mokinių, o mūsų gimnazijai atstovavo:

Ūla Paulikaitė 6b kl.
Viltė Jaruševičiūtė 7b kl.
Danielė Revuckaitė 8a kl.
Elija Aleknaitė Ib kl.
Vytė Vaitkevičiūtė IIb kl.
Kristina Dabrišiūtė IVb kl.
Vaineta Čėglytė IVb kl.

        Gaila, kad vykstantys tarpiniai patikrinimai apriboja III kl. mokinių galimybes dalyvauti kituose renginiuose.
          Konkurso rezultatai bus tik po mėnesio, bet paaiškėjo, kad praėjusių metų dalyvės Aistės Justinavičiūtės kūrybinis darbas pateko tarp laureatų, leidykla išleido atviruką, kuris buvo dalinamas šių metų dalyviams.
Po konkurso aplankėme Saugomų teritorijų lankytojų centrą, apžiūrėjome ekspoziciją.

Ačiū už aktyvų dalyvavimą geografiniuose renginiuose!

Geografijos mokytoja Daiva Dabrišienė